Doelgericht klanten werven doe je met Jill!

Jill werft nieuwe klanten

  • Nieuwe adressen direct toegevoegd aan je database.

  • Werving met een hoge scoringskans.

  • Werving op basis van profielen.

  • Werving klanten die bij je winkel passen.

Jill heeft toegang tot een database met alle huisadressen van Nederland. Het verrijken van je data met de dataverrijking-service van Jill is de meest effectieve manier om ontbrekende informatie in je data aan te vullen. Via klantenprofielen selecteren wij nieuwe klanten in jouw verzorgingsgebied. Jill stelt je zo in staat om doelgericht te segmenteren en automatisch, persoonlijk, en trefzeker je klant en doelgroep te benaderen met die ene relevante boodschap.

Hoe kom je aan nieuwe klanten in je winkel. Dat is op dit moment één van de moeilijkste opgaven. Advertenties of huis aan huis vallen al snel volledig weg onder het marketinggeweld van de ketenbedrijven. Daarom adviseert Jill dat je heel gericht de juiste doelgroepen moet benaderen met de juiste triggers. Daarvoor maakt Jill gebruik van de landelijke klantprofielen database.

Selecteren nieuwe adressen

Op basis van een analyse van je klantendatabase ontwikkelt Jill een gerichte wervingscampagne. Met de door Jill samengestelde criteria wordt een selectie gemaakt uit de landelijke database met profielen. Hierbij wordt je huidige database eerst gekoppeld om zodoende je reeds bestaande klanten uit te filteren. De geselecteerde huishoudens/consumenten worden direct toegevoegd aan je database. Deze zijn met NAW gegevens en profiel apart zichtbaar als je werkt met het gratis systeem “EyeStore powered by Jill™”

DM marketing naar prospect’s

De adressen die zijn toegevoegd aan je database worden ingezet voor een DM marketing. De uiting is volledig gericht op de betreffende doelgroep.
Voorbeeld: Een Essilor voorjaaractie gericht op de betere Varilux glazen. We selecteren de doelgroep 45 plus die in de juiste profielgroepen vallen , maar nog niet in je eigen klantendatabase zitten.

Analyse respons

Van deze groepen worden aparte resultaat analyses teruggekoppeld. Zowel het aantal bezoeken als de conversie naar verkoop. De omzetresultaten geven de effectiviteit van de acties aan.

© Copyright - Jill marketing group | All rights reserved